Desine knjige za mladino so pravi priročniki za reševanje težav med odraščanjem. Mladostnike jemlje blazno resno, zato so njenih pet knjig iz serije Blazno resno vzeli za svoje in jih tudi dvajset let po njihovem nastanku prebirajo z enako vnemo, še zlasti odkar so bile leta 2010 posodobljene in izdane v obliki stripa. Za knjigo Lažniva Suzi je prejela nagrado Večernica, zanjo pa je bil nominiran tudi roman Kremplin, ki je preveden tudi v nemščino. Nebo v očesu lipicanca pa je oda o sozvočju odraščajočega dekleta in konjih iz Lipice.

 • blazno resno o seksu

  priročnik v stripu

  22,95
 • blazno resno o šoli

  priročnik v stripu

  19,95
 • Blazno resno popolni

  priročnik v stripu

  19,99
 • Blazno resno zadeti

  priročnik v stripu

  24,99
 • HČI LUNE

  Hči Lune je mladinski roman. Zgodba govori o najstniških ljubeznih, katere se zapletejo v ljubezenski trikotnik. Izdala DZS d.d. 2020, trda vezava, ilustracija naslovnice Maja Veselinović

  17,90
 • Max, the bravest lynx N O V O

  MAX THE BRAVEST LYNX je poljudno znanstvena poučna zgodba po resničnih dogodkih iz življenja risov, ki so jih prepeljali v Slovenijo iz Romunije in Slovaške v sklopu mednarodnega projekta LIFE Lynx leta 2023. Krasijo jo ilustracije Ane Šerbelj in 20 dokumentarnih barvnih fotografij. Gradivo so pregledali in odobrili strokovnjaki iz projekta LIFE Lynx in Zavoda za gozdove Slovenije. Zgodbo pripoveduje ris Max in bralcu predstavi njegova doživetja od rojstva, nesreče ob zlomu noge, okrevanja na Slovaškem, preselitvi v Slovenijo, življenju v prilagoditveni obori, izpustu v naravno okolje, srečevaju z drugimi risi, iskanju družice, prečkanju avtoceste, borbi za območje in samico, srečanja z lovskimi psi in lovci. Predstavljena so prizadevanja mednarodne skupnosti Slovenije, Italije, Hrvaške, Romunije in Slovaške, da bi ohranili pred ponovnim iztrebljanjem te največje živeče mačke v Evropi, ki je zelo pomembna za ohranjanje naravnega ravnovesja srnjadi. Vsebina je primerna za vse starosti, angleški prevod pa je še posebej priporočljiv za učence angleščine v zadnji triadi osnovnih šol.

  25,00
 • Miklova Zala

  Priredba za otroke in odrasle po ljudski pripovedki koroških Slovencev o turških vpadih leta 1478 in literarni predlogi dr. Jakoba Sketa.

  25,00
 • Pogumni Maks

  Poučna zgodba po resničnih dogodkih iz življenja risov govori o risu Maksu, ki je bil pripeljan v Slovenijo iz območja Karpatov na Slovaškem in junija 2020 izpuščen v gozdove Snežnika v sklopu mednarodnega projekta LIFE Lynx leta 2023. Knjiga je obogatena z 9 črno belimi ilustracijami Ane Šerbelj in 20 barvnimi dokumentarnimi fotografijami. Boštjan Gorenc – Pižama je o knjigi zapisal : “Desa se tako iskreno vživi v risa, da jo imam na sumu, da ima tudi sama čopke na ušesih, ampak jih dobro skriva. Knjiga, ob kateri boste tudi v svoji sobi zavohali gozd in slišali risove korake”.   Gradivo so pregledali in odobrili strokovnjaki iz projekta LIFE Lynx in Zavoda za gozdove Slovenije. Zgodbo pripoveduje ris Max in bralcu predstavi njegova doživetja od rojstva, nesreče ob zlomu noge, okrevanja na Slovaškem, preselitvi v Slovenijo, življenju v prilagoditveni obori, izpustu v naravno okolje, srečevaju z drugimi risi, iskanju družice, prečkanju avtoceste, borbi za območje in samico, srečanja z lovskimi psi in lovci. Predstavljena so prizadevanja mednarodne skupnosti Slovenije, Italije, Hrvaške, Romunije in Slovaške, da bi ohranili pred ponovnim iztrebljanjem te največje živeče mačke v Evropi, ki je zelo pomembna za ohranjanje naravnega ravnovesja srnjadi. Vsebina je primerna za vse starosti, še posebej za učence v zadnji triadi osnovnih šol. Knjiga je prevedena tudi v angleški jezik v odličnem prevodu Erice Johnson Debeljak z naslovom MAX, THE BRAVEST LYNX.

  25,00