Desine knjige za otroke so med otroci izjemno priljubljene, saj so v knjižnicah več let zapovrstjo prejele nagrado Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za serijo zgodb o osemletni Anici in njenih dogodivščinah. Da zgodbe niso le priljubljene temveč tudi kakovostne pa potrjuje prejeta Levstikova nagrada. Njen hudomušen slog pisanja je otrokom zelo blizu, zato iz leta v leto posegajo po njenih številnih in raznovrstnih zgodbah o malih živalih iz serije Čudežna bolha Megi, čarobnih in navihanih Škratovilah. V otroških zgodbah so tudi za odrasle vtkani dragoceni namigi. Mnoge zgodbe so prevedene, Kakšne barve je svet pa celo v vse jezike avstrijskih manjšin, tudi v dve različici romskega jezika.

 • Anica in počitnice

  Anica obožuje morje in vse, kar je povezano z njim, zato komaj čaka na poletne počitnice. A namesto brezskrbnega čofotanja doživita s prijateljem Jakobom vrsto nepozabnih dogodivščin, ki jima bodo še dolgo ostale v spominu.

  22,00
 • Anica in skrivnostna maska

  Bliža se pustni čas, ki Anici veliko pomeni in ga nestrpno pričakuje, a jo je obenem strah, kajti vsako leto se njen oče preobleče v kaj nemogočega in jo spravlja v zadrego. Zato je njen pohod s prijateljicami okrog sosedov vedno prava katastrofa. Tokrat pa je lahko Anica brez skrbi, saj se oče slabo počuti in ga pustno rajanje ne zanima. S prijateljico se prvič sama odpravi na ples, kjer jo čaka nepozabno presenečenje.

  20,00
 • Anica in športni dan

  Anica uživa v gibanju in se zelo veseli športnega dne. Njen najboljši prijatelj Jakob pa ima pri športu težave, zato se skupaj odpravita na nočni trening. A tam prežijo nanju številne nevarnosti.

  22,00
 • Anica in velike skrbi

  zgodba kako naj se mlajši otroci uprejo izkoriščanju in ustrahovanju starejših otrok. (priznanja : mednarodna častna lista IBBY, Levstikova nagrada, Moja najljubša knjiga, Zlata Hruška, nominacija za Večernico)

  20,00
 • -17%
 • Kakšne barve je svet

  slikanica. Rozi in Peter sta mlada krtka, ki nočeta verjeti, da je svet samo črn in temen, kakor pod zemljo. Zato zbereta pogum in splezata iz krtine. Svetloba jima razkrije svet poln čudovitih barv in novih spoznanj

  20,00
 • Kokoš velikanka

  slikanica

  15,00
 • Miklova Zala

  Priredba za otroke in odrasle po ljudski pripovedki koroških Slovencev o turških vpadih leta 1478 in literarni predlogi dr. Jakoba Sketa.

  25,00
 • Oli iz dežele vulkanov

  Poučno zabavna zgodba za otroke od 5 leta starosti o nastanku Zemlje z izbruhi vulkanov in potresi pred milijoni let, skozi napeto pripoved o krtku Oliju in mastodontu Mojmirju.

  20,00
 • Pavlina ga pihne

  Nova serija Dese Muck o razposajeni deklici Pavlini, ki gre jeseni v šolo. Namenjena je najmlajšim bralcem, zato je napisana Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI.

  17,99
 • Pavlina in užaljeni dinozaver N O V O

  V zgodbi o dinozavru, Pavlina jezika in užali dinozavra a ji je potem žal. Mama ji naroči, da se mu gre opravičit, kar Pavlina tudi stori. Tako Pavlina spozna, da besede bolijo in prizadenejo a se odnos lahko popravi z iskrenim opravičilom.

  17,99
 • Pavlina in velika ptica N O V O

  Navihana deklica PAVLINA gre jeseni prvič v šolo. Na počitnice se je s starši odpeljala z avionom. Nepozabno doživetje je poleteti med bele oblake. In kaj vse je videla in doživela Pavlina ! Še sama ni mogla verjeti. Je bilo to res, se ji je to sanjalo ali je bil le privid ?

  17,99
 • Pogumni Maks

  Poučna zgodba po resničnih dogodkih iz življenja risov govori o risu Maksu, ki je bil pripeljan v Slovenijo iz območja Karpatov na Slovaškem in junija 2020 izpuščen v gozdove Snežnika v sklopu mednarodnega projekta LIFE Lynx leta 2023. Knjiga je obogatena z 9 črno belimi ilustracijami Ane Šerbelj in 20 barvnimi dokumentarnimi fotografijami. Boštjan Gorenc – Pižama je o knjigi zapisal : “Desa se tako iskreno vživi v risa, da jo imam na sumu, da ima tudi sama čopke na ušesih, ampak jih dobro skriva. Knjiga, ob kateri boste tudi v svoji sobi zavohali gozd in slišali risove korake”.   Gradivo so pregledali in odobrili strokovnjaki iz projekta LIFE Lynx in Zavoda za gozdove Slovenije. Zgodbo pripoveduje ris Max in bralcu predstavi njegova doživetja od rojstva, nesreče ob zlomu noge, okrevanja na Slovaškem, preselitvi v Slovenijo, življenju v prilagoditveni obori, izpustu v naravno okolje, srečevaju z drugimi risi, iskanju družice, prečkanju avtoceste, borbi za območje in samico, srečanja z lovskimi psi in lovci. Predstavljena so prizadevanja mednarodne skupnosti Slovenije, Italije, Hrvaške, Romunije in Slovaške, da bi ohranili pred ponovnim iztrebljanjem te največje živeče mačke v Evropi, ki je zelo pomembna za ohranjanje naravnega ravnovesja srnjadi. Vsebina je primerna za vse starosti, še posebej za učence v zadnji triadi osnovnih šol. Knjiga je prevedena tudi v angleški jezik v odličnem prevodu Erice Johnson Debeljak z naslovom MAX, THE BRAVEST LYNX.

  25,00
 • -25%

  Škratovile in pasje srce

  slikanica Škratovile niso običajne vile. Škratovile tudi niso škratje. Škratovila se rodi, ko se srečata vila in škrat in se zaljubita. V gozdu po imenu Čarodol, starem približno milijon let, sta živeli mladi škratovili po imenu Evila in Katarila. Nekega dne se je škratovilama njun urejeni čarobni svet obrnil na glavo. Kriv je bil Azo, velikanski pes novofundlanec z gostim belim kožuhom s črnimi lisami.

  15,00
 • -25%

  Škratovile najdejo mamo

  slikanica Škratovile niso običajne vile. Škratovile tudi niso škratje. Škratovila se rodi, ko se srečata vila in škrat in se zaljubita. Mama, utrujena od obveznosti, neubogljivih otrok in moža pred televizorjem pričakuje obisk. Pa še kosila ni uspela skuhati, vsega pospraviti…Stopi iz hiše, na zrak, neslišni zvoki jo zvabijo v bližnji gozd. A to ni navaden gozd. »V našem čarobnem gozdu še nikoli, še v tisoč letih ni bilo nobene mame, tako da ti res ne verjamem, zato …O, porkamalorka! Mama?! O? Pa je res. Mama!« se je zaslišalo nekje od zgoraj. Mama si ni upala dvigniti niti pogleda.

  15,00
 • -25%

  Škratovile ujamejo lovca

  slikanica Škratovile niso običajne vile. Škratovile tudi niso škratje. Škratovila se rodi, ko se srečata vila in škrat in se zaljubita. Lovec je na tla položil svojo lovsko torbo, iz katere je poprej vzel sendvič in čutaro. »Malo bom pomalical, potem pa krenil dalje,« je pomislil. Presenetilo ga je, da mah sploh ni bil vlažen, temveč suh in prijetno topel. Pojedel je sendvič, popil vodo iz čutare in nenadoma so njegove veke postale težke … Zaspal je. Zbudil se je s presenečenim krikom, ker ga je nekaj močno uščipnilo v nos. Odprl je oči in zagledal dve majhni očesci, ki sta nagajivo zrli vanj.

  15,00